İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Düğün Salonları Kına Organizasyon Kına Yeri
Kına Mekanları Düğün Salonları Kına Organizasyon Kına Yeri
İşletme Öner

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın Popüler Kına Mekanları

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın En İyi Kına Mekanları

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın en popüler ve en çok tercih edilen Kına Mekanlarını inceleyebilirsiniz.

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın İlçelerindeki Kına Gecesi Organizasyon Mekanları

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın Düğün Salonları ve Kına Organizasyon Mekanları

En popüler kına gecesi mekanları içerisinde, dilediğinizi seçin ve hemen karar verin.

Tüm İlçeler

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın Popüler Kına Mekanları

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın En İyi Kına Mekanları

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın en popüler ve en çok tercih edilen Kına Mekanlarını inceleyebilirsiniz.

Son Yorumlar

Üyelerimizin Yorumları

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları hakkında üyelerimizin yaptıkları en yeni yorumları buradan inceleyebilirsiniz.

Peki bir kına gecesinde neler olur neler yaşanır ? Ne gibi bir eğlence olur ? Kına geceleri genellikle kadınlar arasında yapılan bir eğlence şeklidir. Bu kadınlar arasındaki eğlence olan kına gecesinde kadınlar hem kendi aralarında sosyalleşir hem de özel konular konuşulur ve hasret giderilir. Hatta kına gecelerinde çoğunlukla bekar erkek annesi bir gelin adayı bile bakabilir. Bu sıkça yaşanan bir durumdur. Siz pistte oynarken hiç alakasız birinin bakışları ve takibi altına girebilirsiniz, eh günün sonunda belki de hayırlı bir iş çıkacak ortaya 

Kına gecesi bir gelin kız için hayatının en önemli anlarından biridir. Genel anlamda baba evindeki son geceyi temsil eden kına gecesi, ülkemizin her yerinde ve bölgelerinde yapılan bir törendir aslında. Hem ağlarım hem giderim içgüdüsü ile yapılan bu ritüel aynı zamanda bir gelenek halini almış ve tam olarak ne zaman başladığı bilinmese bile hala farklı şekillerde yapılmaktadır. Ayrıca kına gecesi geleneğinin nasıl başladığı ve hangi düşünce ile ilk olarak yapıldığı da hala öğrenilmiş değil. Ama kesinlikle bir gelenek olarak hayatımızın bir alanında bulunmaktadır.

Kına yakma merasimi kına gecesinin yapılma amacıdır. Artık gelin hanım kaftanını giymiş, başına kırmızı tülbenti atmış, nedime kızlar ve arkadaşları ile mekana yeniden bir giriş yapmaya başlamıştır. Burada mekan ne olursa olsun ışıklar söndürülür, ve gelin daha bir ön plana çıkarılır, genellikle yüksek yüksek tepeler türküsü eşliğinde önde kına tepsisi hazırlanmış arkada gelin hanım ve arkadaşları gelirler. Gelin hanım yerine oturduğu zamanda genellikle yengesi, veya teyzesi veya başka bir büyüğü tarafından kınası yakılmak üzere ona ayrılmış yere oturtulur.

Acaba kendi başımıza bir kına gecesi yapamaz mıyız ? diye soruyorsanız elbette yapabilirsiniz. Bir organizasyon firması tutmadan veya bir mekan ile anlaşmadan da kendi evinizde bir kına gecesi yapabilirsiniz. Bu biraz maliyet birazda güzel bir planlama ile olabilir. Ama günün sonunda keşke bu kadar uğraşmasaydık diyeceksiniz. Çünkü ev ortamında yapılan kına gecelerinde sürekli bir kargaşa hakim olur. Özellikle davetli sayısı fazla ise evde normal bir ev ise mutlaka o harala gürele nin içerisinde bir çok şey karışacak ve oldukça fazla yorulacaksınız.

Günümüzde kına gecesi sadece evlenirken değil, aynı zamanda askere giderken de yapılır. Askere giden eratın serçe parmağına kına yakılır. Serçe parmağına dedik, çünkü genel olarak serçe parmağa yakılır, ama bunun haricinde tüm avuç içine de kına yakılabilir. Bu ritüelde aslında kurtuluş savaşından kalan bir gelenek. O dönemde yani kurtuluş savaşı günlerinde askere giden çocuklarının parmaklarına veya ellerine anneleri kına yakar o şekilde gönderirmiş. Çünkü vatana kurban olur düşüncesi annelere bu eylemi yaptırıyormuş aslında. Kınalı kuzu deyimi de buradan gelir, Anadolu insanı önceden kurbanlıklarına kına yakarlarmış. Evladı askere giden bir annede kınalı kuzum diyerek askerini anarmış. Bu nedenledir ki hala daha askere giden erkeklere de kına yakılmaya devam eder.

Kına Mekanı Önermek İstermisiniz?

Yeni bir işletme keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir ve diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır