Manisa Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Düğün Salonları Kına Organizasyon Kına Yeri
Kına Mekanları Düğün Salonları Kına Organizasyon Kına Yeri
İşletme Öner

Manisa Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın Popüler Kına Mekanları

Manisa Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın En İyi Kına Mekanları

Manisa Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın en popüler ve en çok tercih edilen Kına Mekanlarını inceleyebilirsiniz.

Manisa Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın İlçelerindeki Kına Gecesi Organizasyon Mekanları

Manisa Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın Düğün Salonları ve Kına Organizasyon Mekanları

En popüler kına gecesi mekanları içerisinde, dilediğinizi seçin ve hemen karar verin.

Tüm İlçeler

Manisa Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın Popüler Kına Mekanları

Manisa Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın En İyi Kına Mekanları

Manisa Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları'nın en popüler ve en çok tercih edilen Kına Mekanlarını inceleyebilirsiniz.

Son Yorumlar

Üyelerimizin Yorumları

Manisa Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları hakkında üyelerimizin yaptıkları en yeni yorumları buradan inceleyebilirsiniz.

Kına gecelerinin en güzel ritüellerinden biride testi kırma adetidir. Bazen bu eğlenceyle karşılaşmasak ta çoğu zaman görmekteyiz. Önceleri gelinler gittiği evin kapısına bal sürerlermiş veya ekmek asarlarmış, veya kaynana gelinin başından aşağı pirinç taneleri dökermiş. Eviniz bereketli olsun, tatlı olsun diye, sonraları bu adet değişmiş ve testi kırılmaya başlanmış. Testi kırma adetinde, testinin içerisine bozuk para, pirinç ve şeker koyulur. Bu evde bereket, tatlılık ve huzur manasına gelir. Damat bey pistte bir sandalyeye oturtulur ve gelin de onun etrafında oynar. Daha sonra kimsenin bilmediği bir zamanda gelin elindeki testiyi yere atarak kırar. Elbette çocuklar bozuk para ve şekerlere hücum ederler. Bu testi kırma adeti de geleneklerimizden biridir.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Kına gecesini daha az kişi ile farklı kına fikirleri üzerinden yapan insanlarda yok değil. Mesela kına gecesini hamamda yapan bir çok insan var, buna halk arasında gelin hamamı denir aslında. Eski bir gelenektir ama insanlar bunu bu güne uyarlamışlardır. Mesela 10- 15 kişi ile kendi aralarında bir hamamı kapatarak, aynen filmlerde gördüğümüz gibi bir eğlence yapılıyor. Bazen insanlar merak ediyorlar acaba gelin hamamında ne yapılıyor diye, Tosun Paşa filminde sevgili Adile NAŞİT’ in o sahnesini bilmeyen yoktur herhalde, iste tamda böyle vur patlasın çal oynasın daha rahat, daha özgür bir şekilde bir gelin hamamı eğlencesi de yapabilirsiniz.

Kına gecesinde çalınacak şarkılar veya kına gecesinde çalınacak müzikler en çok sorulan sorulardan biri aslında. Fakat bunu bu kadar dert etmenize inanın gerek yok, çünkü kınada çalınacak müzikler aslında evlenen tarafların yörelerine kalmış bir şeydir. Şimdi şöyle düşünelim gelin Samsun’ lu ilse ve damat Giresun ’lu ise genellikle kemençe ve horon ağırlıklı müzikler çalınır. Bunun yanında Bolu, Kastamonu ve diğer bilindik hareketli türküleri de bu tarzda organizasyonlarda çalabilirsiniz. Ayrıca mutlaka ama mutlaka kına gecesinin sonuna doğru popüler şarkılarla bitirmenizde fayda var.

Kına Mekanı Önermek İstermisiniz?

Yeni bir işletme keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir ve diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır