Yılmaz Düğün Davet- Zeytinburnu Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kına Salonları

Yılmaz Düğün Davet

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları - Zeytinburnu
(0 değerlendirme)
0

Firma Detayı

  • Sezon AralığıKına Ve Dğün Kına ve Düğün
  • Engelli GirişiEngelli Girişi Yok
  • Taksit SayısıKapasite 750 kişi
  • Birden Fazla OrganizasyonBirden Fazla Organizasyon Yok
  • OtoparkOtopark Var
ORGANİZASYON ÖZELLİKLERİ MEKAN ÖZELLİKLERİ
  • YILMAZ DÜĞÜN DAVET SALONU
  • Aynı Anda Birden Fazla Organizasyon
  • Engelli Girişi
  • Yemek Servisi ve Tadım
  • Sigara çilebilir Alan
  • Vale ve Otopark
  • Işık Ses ve Sahne Hizmeti
  • Organizasyon Firması Getirme
  • Düğün Kına Nişan Hizmeti
  • Catering Firması Getirme
FİRMA GENEL ÖZELLİKLERİ

    İstanbul'da senelerdir özel davetlerinize ev sahipliği yapan Yılmaz Düğün Davet Salonumuz Zeytinburnunda yer almaktadır. Merkezi bir konumda olması siz  değerli misafirlerimiz için Çok büyük AVANTAJ durumundadır.

    750 kişilik Yemekli ve yemeksiz olarak yaptıımız organzasyonlar ile Kına,Nişan, Açılışlar, Mezuniyet Törenleri ve Sünnet Töreni olarak hizmet vermekteyiz.

    KINA PAKETİMİZDE YER ALAN HİZMETLERİMİZ

    Bayan dj, Full HD Video Çekimi 

    2 Adet kostümlü Nedime

    Misafirlerin karşılanması ve Lokum ikramı

    Kına tahtı ,Cibinliği ,Kına  pufları ve kırmızı halı     

    Gelin Hanımın Kaftanı ve Eldiveni

    Nedime, Davul ve Tef eşliğinde Kına Çıkışı

    Davul, damat yeleği ve fesi

    Kına yakımı

    Gelin Hanımın Arkadaş Kaftanı ( 10 adet)

    Rengarenk Kemeri

    Kına Tepsisi ve Kına Sepeti

    Yaş Kına (Geline Yakılan Kına)

    Kutu Kınalar (150 Adet)

    10 Adet Tef

    Halay Mendilleri (10 Adet)

    El Mumları ( 10 Adet)

    Kına Nedime Taçları (10 Adet)

    2 Adet Volkan

    ORGANİZASYON PLANLAMA VE YÖNETİM

    İsteğe bağlı serpme KOKTEYL ÇEREZ ve CAM BARDAK LİTRE KOLA,FANTA

     

     

     

     

     

                                                                                                                                                                      

FİRMA GÖRSELLERİ Tüm Resimler




Videolar Tm Videolar

0
Ziyaretçi
0
Değerlendirme
0
Takipçi

Yorumlar

Henüz seçtiğiniz mekan için yorum yapılmamış, ilk siz yorumlamak isterseniz üye girişi yapınız.
Konum / Adres
Adresimiz Seyitnizam Mh.G23 Sk.No:1/1 Tepebağ Zeytinburnu/ İstanbul-Akşemsettin Tramvay Durağı Arkası İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları, Zeytinburnu
Rezervasyon
Kişi Sayıs :

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Günümüzde kına gecesi sadece evlenirken değil, aynı zamanda askere giderken de yapılır. Askere giden eratın serçe parmağına kına yakılır. Serçe parmağına dedik, çünkü genel olarak serçe parmağa yakılır, ama bunun haricinde tüm avuç içine de kına yakılabilir. Bu ritüelde aslında kurtuluş savaşından kalan bir gelenek. O dönemde yani kurtuluş savaşı günlerinde askere giden çocuklarının parmaklarına veya ellerine anneleri kına yakar o şekilde gönderirmiş. Çünkü vatana kurban olur düşüncesi annelere bu eylemi yaptırıyormuş aslında. Kınalı kuzu deyimi de buradan gelir, Anadolu insanı önceden kurbanlıklarına kına yakarlarmış. Evladı askere giden bir annede kınalı kuzum diyerek askerini anarmış. Bu nedenledir ki hala daha askere giden erkeklere de kına yakılmaya devam eder.

Kına gecesinde yapılan eğlencelerden biride damat baskınıdır. Bu eski bir Anadolu eğlencesidir aslında, gelinin kına yakım merasiminden sonra gelin ağladı denir ve damat bey arkadaşları ile birlikte kına mekanını basar. Ama gerçekten basar, sanki sevdiğimi neden ağlattınız der gibi, arkadaşları davullarla birlikte bağırarak ve mekanı titreterek içeri girerler, damat bey gelin hanımı yerinden kaldırır ve eğlenceli bir müzik eşliğinde pistte oynamaya başlarlar veya dans ederler. Bu şekilde damat baskını eğlencesi de gerçekleşmiş olur, daha sonra damat ve arkadaşları mekanı terk ederler.

Artık kına geceleri oldukça değişik şekillerde yapılabiliyor. Mesela çoğunlukla 2 düğün yapacak gelinler alternatif bir kına gecesine yönleniyorlar. Bu kına gecesinde her şey düğün gibi başlıyor, gelin ve damat beraber salona giriş yapar, pasta kesme töreni ve takı töreni yapıldıktan sonra gelin odasına geçilir. Daha sonra her şey kına gecesi formatında devam eder. Farklı şehirlerde yapılacak düşünler için organizatörler böyle bir yöntem buldular ve buda gelinler için hem kendi hem de damadın memleketinde 2 düğün yapabilme şansını ortaya çıkardı.

Kına gecesinde çalınacak şarkılar veya kına gecesinde çalınacak müzikler en çok sorulan sorulardan biri aslında. Fakat bunu bu kadar dert etmenize inanın gerek yok, çünkü kınada çalınacak müzikler aslında evlenen tarafların yörelerine kalmış bir şeydir. Şimdi şöyle düşünelim gelin Samsun’ lu ilse ve damat Giresun ’lu ise genellikle kemençe ve horon ağırlıklı müzikler çalınır. Bunun yanında Bolu, Kastamonu ve diğer bilindik hareketli türküleri de bu tarzda organizasyonlarda çalabilirsiniz. Ayrıca mutlaka ama mutlaka kına gecesinin sonuna doğru popüler şarkılarla bitirmenizde fayda var.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, dier gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır