Yılmaz Düğün Davet- Zeytinburnu Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kına Salonları

Yılmaz Düğün Davet

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları - Zeytinburnu
(0 değerlendirme)
0

Firma Detayı

  • Sezon AralığıKına Ve Dğün Kına ve Düğün
  • Engelli GirişiEngelli Girişi Yok
  • Taksit SayısıKapasite 750 kişi
  • Birden Fazla OrganizasyonBirden Fazla Organizasyon Yok
  • OtoparkOtopark Var
ORGANİZASYON ÖZELLİKLERİ MEKAN ÖZELLİKLERİ
  • YILMAZ DÜĞÜN DAVET SALONU
  • Aynı Anda Birden Fazla Organizasyon
  • Engelli Girişi
  • Yemek Servisi ve Tadım
  • Sigara çilebilir Alan
  • Vale ve Otopark
  • Işık Ses ve Sahne Hizmeti
  • Organizasyon Firması Getirme
  • Düğün Kına Nişan Hizmeti
  • Catering Firması Getirme
FİRMA GENEL ÖZELLİKLERİ

    İstanbul'da senelerdir özel davetlerinize ev sahipliği yapan Yılmaz Düğün Davet Salonumuz Zeytinburnunda yer almaktadır. Merkezi bir konumda olması siz  değerli misafirlerimiz için Çok büyük AVANTAJ durumundadır.

    750 kişilik Yemekli ve yemeksiz olarak yaptıımız organzasyonlar ile Kına,Nişan, Açılışlar, Mezuniyet Törenleri ve Sünnet Töreni olarak hizmet vermekteyiz.

    KINA PAKETİMİZDE YER ALAN HİZMETLERİMİZ

    Bayan dj, Full HD Video Çekimi 

    2 Adet kostümlü Nedime

    Misafirlerin karşılanması ve Lokum ikramı

    Kına tahtı ,Cibinliği ,Kına  pufları ve kırmızı halı     

    Gelin Hanımın Kaftanı ve Eldiveni

    Nedime, Davul ve Tef eşliğinde Kına Çıkışı

    Davul, damat yeleği ve fesi

    Kına yakımı

    Gelin Hanımın Arkadaş Kaftanı ( 10 adet)

    Rengarenk Kemeri

    Kına Tepsisi ve Kına Sepeti

    Yaş Kına (Geline Yakılan Kına)

    Kutu Kınalar (150 Adet)

    10 Adet Tef

    Halay Mendilleri (10 Adet)

    El Mumları ( 10 Adet)

    Kına Nedime Taçları (10 Adet)

    2 Adet Volkan

    ORGANİZASYON PLANLAMA VE YÖNETİM

    İsteğe bağlı serpme KOKTEYL ÇEREZ ve CAM BARDAK LİTRE KOLA,FANTA

     

     

     

     

     

                                                                                                                                                                      

FİRMA GÖRSELLERİ Tüm Resimler




Videolar Tm Videolar

0
Ziyaretçi
0
Değerlendirme
0
Takipçi

Yorumlar

Henüz seçtiğiniz mekan için yorum yapılmamış, ilk siz yorumlamak isterseniz üye girişi yapınız.
Konum / Adres
Adresimiz Seyitnizam Mh.G23 Sk.No:1/1 Tepebağ Zeytinburnu/ İstanbul-Akşemsettin Tramvay Durağı Arkası İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları, Zeytinburnu
Rezervasyon
Kişi Sayıs :

Kına gecelerinin en güzel ritüellerinden biride testi kırma adetidir. Bazen bu eğlenceyle karşılaşmasak ta çoğu zaman görmekteyiz. Önceleri gelinler gittiği evin kapısına bal sürerlermiş veya ekmek asarlarmış, veya kaynana gelinin başından aşağı pirinç taneleri dökermiş. Eviniz bereketli olsun, tatlı olsun diye, sonraları bu adet değişmiş ve testi kırılmaya başlanmış. Testi kırma adetinde, testinin içerisine bozuk para, pirinç ve şeker koyulur. Bu evde bereket, tatlılık ve huzur manasına gelir. Damat bey pistte bir sandalyeye oturtulur ve gelin de onun etrafında oynar. Daha sonra kimsenin bilmediği bir zamanda gelin elindeki testiyi yere atarak kırar. Elbette çocuklar bozuk para ve şekerlere hücum ederler. Bu testi kırma adeti de geleneklerimizden biridir.

Bazı gelinler sade bir kına gecesi isterken bazı gelinlerde daha şatafatın tavan yaptığı gösterişli kına geceleri ve düğünleri sever. Bazen de bu şatafat bir gelenek halini almış olur, mesela balkan Türk’ leri genelde simli ve işlemeli şalvarlar giyer, bunu sadece gelin değil kına gecesine gelen tüm davetliler valizler halinde getirir ve kına gecesinde sık sık değiştirirler. Bir gösteriş yarışımıdır yoksa farklı bir durum mu bilemeyiz, ama özellikle gelinlerin bir kına gecesinde 10 tane kıyafet değiştirdiğini biliriz. Elbette bu bir gelenek, ama neden ve ne için bu kadar fazla kıyafet yarışına girildi hakkında detaylı bir araştırma yapılması gerekiyor gibi.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Bir kına mekanına girdiğiniz zaman ilk öncelikle size nasıl hitap edildiğine ve sizinle ne kadar ilgilenildiğine bakın. Eğer ruh hastası biri değilseniz, mekan yetkilisinin size karşı ilgi ve alakasından oranın nasıl bir yer olduğunu ve nasıl hizmet vereceği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Mekanın gelin odasını, mutfağını, tuvaletlerini mutlaka kontrol edin. Sigara içilebilir, bu size hizmet veren insanın kötü bir işletmeci olduğu anlamına gelmez, tabii ki ortalık küllük gibi kokmuyorsa. Ama genel anlamda ilk tavır ve davranışlardan bir sonuç elde edebilirsiniz.

Düğün öncesi ailelerin tavır ve davranışları da son derece önemlidir. Elbette bir telaş ve evladını evlendirmenin verdiği bir gururla her şeyin güzel olmasını ister tüm aileler. Ama bu noktada gelinlerinde psikolojilerini ve isteklerini gözetmek ve onlarında düşüncelerini, duygularını öğrenmek gerekir. Nasıl bir kına gecesi ve düğün istiyorlar, hayalleri nelerdir, bunları elbette aileler düşünürler, ama gelinler her zaman düşünlerinin hayallerindeki gibi olmasını ister.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, dier gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kına gecesi bir gelin kız için hayatının en önemli anlarından biridir. Genel anlamda baba evindeki son geceyi temsil eden kına gecesi, ülkemizin her yerinde ve bölgelerinde yapılan bir törendir aslında. Hem ağlarım hem giderim içgüdüsü ile yapılan bu ritüel aynı zamanda bir gelenek halini almış ve tam olarak ne zaman başladığı bilinmese bile hala farklı şekillerde yapılmaktadır. Ayrıca kına gecesi geleneğinin nasıl başladığı ve hangi düşünce ile ilk olarak yapıldığı da hala öğrenilmiş değil. Ama kesinlikle bir gelenek olarak hayatımızın bir alanında bulunmaktadır.

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır