Küçük Prens Gezi Tekneleri- Beşiktaş Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kına Salonları

Küçük Prens Gezi Tekneleri

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları - Beşiktaş
(0 değerlendirme)
0

Firma Detayı

  • Sezon AralığıKına Ve Dğün
  • Engelli GirişiEngelli Girişi Var
  • Taksit SayısıKapasite 200 kişi
  • Birden Fazla OrganizasyonBirden Fazla Organizasyon Var
  • OtoparkOtopark Yok
MEKAN ÖZELLİKLERİ
  • beşiktaş kına salonu
  • beşiktaş kına mekanları
  • beşiktaş kına evleri
  • Aynı Anda Birden Fazla Organizasyon
  • Engelli Girişi
  • Yemek Servisi ve Tadım
  • Sigara İçilebilir Alan
  • Vale ve Otopark
  • Işık Ses ve Sahne Hizmeti
  • Organizasyon Firması Getirme
  • Düün Kına Nişan Hizmeti
  • Catering Firması Getirme
FİRMA GENEL ÖZELLİKLERİ

    İstanbul Beşiktaş’ta kına salonları denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan başında Küçük Prens Gezi Tekneleri gelir. Eşsiz bir kına gecesi yaşamak isteyen ve misafirlerine de bir teknede kına organizasyonu sunmak isteyenlerin tercihi olan bu tekneler, yaklaşık olarak 500 kişi kapasitesi ile hizmet verebilmektedir.

     

    Türkiye’deki en büyük yolcu taşıma kapasitesine sahip olan gemiler olarak tanınan Küçük Prens ve Prenses Melani tekneleri, hemen hemen her genç kızın düğün ve kına hayalini gerçeğe dönüştürmektedir. Üstelik aksesuar ya da organizasyon kiralama konusunda da yardımcı olan firma, 25 yıllık tecrübesi ile gelinlerine eşsiz bir gece sunabilmektedir.

     

    Kına gecesinin hafızalara kazınmasını isteyen her genç kız, bu özel günü için Küçük Prens ve Prenses Gezi Teknelerini tercih ettiğinde asla pişmanlık yaşamayacaktır.

HEMEN TEKLİF ALIN

FİRMA GÖRSELLERİ Tüm Resimler




Videolar Tm Videolar

0
Ziyaretçi
0
Değerlendirme
0
Takipçi

Yorumlar

Henüz seçtiğiniz mekan için yorum yapılmamış, ilk siz yorumlamak isterseniz üye girişi yapınız.
Konum / Adres
Adresimiz Korkmaz Yiğit Lisesi Karşısı Beşiktaş - Arnavutköy - İstanbul İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları, Beşiktaş
Rezervasyon
Kişi Sayıs :

Günümüzde kına gecesi sadece evlenirken değil, aynı zamanda askere giderken de yapılır. Askere giden eratın serçe parmağına kına yakılır. Serçe parmağına dedik, çünkü genel olarak serçe parmağa yakılır, ama bunun haricinde tüm avuç içine de kına yakılabilir. Bu ritüelde aslında kurtuluş savaşından kalan bir gelenek. O dönemde yani kurtuluş savaşı günlerinde askere giden çocuklarının parmaklarına veya ellerine anneleri kına yakar o şekilde gönderirmiş. Çünkü vatana kurban olur düşüncesi annelere bu eylemi yaptırıyormuş aslında. Kınalı kuzu deyimi de buradan gelir, Anadolu insanı önceden kurbanlıklarına kına yakarlarmış. Evladı askere giden bir annede kınalı kuzum diyerek askerini anarmış. Bu nedenledir ki hala daha askere giden erkeklere de kına yakılmaya devam eder.

Kına gecesinde çalınacak müziklerde oldukça önemlidir, bu müzikler bazen sıkıntı yaratsa da genelde ortak bir kanıda buluşulur. Peki çalınacak müzik nasıl bir kriz yaratabilir ki diye sorabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, eğer Erzurum’ lu bir gelin varsa ve damat beyde Manisalıysa buyurun size bir kriz durumu. Hangi yörenin baskın olduğu bir tarafa, sizin taraf fazla oynadı, bizim taraf fazla oynadı tartışması bile yaşanabilir. Bu nedenle müziklere daha önceden karar verilip ona göre bir playlist çıkarılmalı. Aman ha kınayı kız tarafı yapar bizim dediğimiz olacak diye bir kavgaya tutuşmayın, düğünde erkek tarafı acısını çıkartıyor. Bu yüzden her iki tarafta hem düğünde hem de kına gecesinde anlayışlı olmalıdır.

Artık kına geceleri oldukça değişik şekillerde yapılabiliyor. Mesela çoğunlukla 2 düğün yapacak gelinler alternatif bir kına gecesine yönleniyorlar. Bu kına gecesinde her şey düğün gibi başlıyor, gelin ve damat beraber salona giriş yapar, pasta kesme töreni ve takı töreni yapıldıktan sonra gelin odasına geçilir. Daha sonra her şey kına gecesi formatında devam eder. Farklı şehirlerde yapılacak düşünler için organizatörler böyle bir yöntem buldular ve buda gelinler için hem kendi hem de damadın memleketinde 2 düğün yapabilme şansını ortaya çıkardı.

Kına gecesi bir gelin kız için hayatının en önemli anlarından biridir. Genel anlamda baba evindeki son geceyi temsil eden kına gecesi, ülkemizin her yerinde ve bölgelerinde yapılan bir törendir aslında. Hem ağlarım hem giderim içgüdüsü ile yapılan bu ritüel aynı zamanda bir gelenek halini almış ve tam olarak ne zaman başladığı bilinmese bile hala farklı şekillerde yapılmaktadır. Ayrıca kına gecesi geleneğinin nasıl başladığı ve hangi düşünce ile ilk olarak yapıldığı da hala öğrenilmiş değil. Ama kesinlikle bir gelenek olarak hayatımızın bir alanında bulunmaktadır.

Kına gecesinde yapılan eğlencelerden biride damat baskınıdır. Bu eski bir Anadolu eğlencesidir aslında, gelinin kına yakım merasiminden sonra gelin ağladı denir ve damat bey arkadaşları ile birlikte kına mekanını basar. Ama gerçekten basar, sanki sevdiğimi neden ağlattınız der gibi, arkadaşları davullarla birlikte bağırarak ve mekanı titreterek içeri girerler, damat bey gelin hanımı yerinden kaldırır ve eğlenceli bir müzik eşliğinde pistte oynamaya başlarlar veya dans ederler. Bu şekilde damat baskını eğlencesi de gerçekleşmiş olur, daha sonra damat ve arkadaşları mekanı terk ederler.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, dier gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Günümüzde sadece düğün salonları haricinde, cafe restoran veya oteller gibi alternatif mekanlarda kına gecesi ve düğün hizmeti vermektedir. Bu alternatif mekanların avantajları olduğu gibi dez avantajları da vardır. Mesela bir cafe de kına gecenizi yapmayı düşünüyorsanız, oranın müzik ve ses sisteminden kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Bunun haricinde gelen misafirlerinize çeşitli ikramlar hazırlatabilir ve taze, sıcak bir şekilde ikram edebilirsiniz. Bunun yanında otellerde yapacağınız bir kına gecesinde de, otelin bir odası size ayrılmış durumda olacağından hem yemek, hem duş, hem de gece boyunca dinlenebilirsiniz.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır