Latife Kına Salonları- Ataşehir Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kına Salonları

Latife Kına Salonları

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları - Ataşehir
(0 değerlendirme)
0

Firma Detayı

  • Sezon AralığıKına Ve Dğün Tüm Sezon Açık
  • Engelli GirişiEngelli Girişi Var
  • Taksit SayısıKapasite 0 kişi
  • Birden Fazla OrganizasyonBirden Fazla Organizasyon Var
  • OtoparkOtopark Yok
MEKAN ÖZELLİKLERİ
  • ataşehir latife kına salonları
  • ataşehir latife kına salonlarında kına gecesi
  • kına gecesi organizasyonu
  • kına gecesi mekanları
  • Aynı Anda Birden Fazla Organizasyon
  • Engelli Girişi
  • Yemek Servisi ve Tadım
  • Sigara çilebilir Alan
  • Vale ve Otopark
  • Işık Ses ve Sahne Hizmeti
  • Organizasyon Firması Getirme
  • Düğün Kına Nişan Hizmeti
  • Catering Firması Getirme
FİRMA GENEL ÖZELLİKLERİ

    Latife Kına Salonları sadece kına gecesi organizasyonlarına hizmet eden bir firmadır. İstanbul’da farklı şubeleri olan salonun Ataşehir Şubesi en güzel kına organizasyonları için sizleri beklemektedir.

    Kına gecelerinin ayrı bir ruhu vardır. Bu ruhu misafirlerine yansıtabilen mekân sayısı oldukça azdır. Maneviyatı çok büyük olan kına geceleri aynı zamanda kültürümüzün ve geleneklerimizin bir parçasıdır. Ve Latife Kına Salonları adeta bu gecelerin vazgeçilmez alanlarıdır.

    Kına gecelerinin rengi her ne kadar kırmızı olarak bilinse de mor renk bu gecenin ruhuna inanılmaz yakışmaktadır. Mor ve altın karşımı dekorlar bir bütünlük taşımaktadır. Salon her detayda ince ince işlenmiş bir sanat eseri gibidir. İçeri adım atar atmaz sunduğu o ihtişam size yakışır türdendir.

    Latife Kına Salonları Ataşehir şubesi kınsa salonunda 150 kişiye kadar misafir ağırlayabilmektedir. Bu mekân aslında 3 katlı bir villadır. Ve villanın bir salonu sadece kına gecesi organizasyonlarına ayrılmış ve bu organizasyonlar için özel olarak döşenmiştir.

    Oldukça görkemli olan bu salonda sizin hiçbir detayı düşünmenize gerek kalmadan sizler için en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve hazırlanmıştır. İddia ediyoruz hem siz, hem de konuklarınız ne bizi ne de kına gecenizi uzun yıllar hafızalarından silemeyecekler. 

HEMEN TEKLİF ALIN

FİRMA GÖRSELLERİ Tüm Resimler




Videolar Tm Videolar

0
Ziyaretçi
0
Değerlendirme
0
Takipçi

Yorumlar

Henüz seçtiğiniz mekan için yorum yapılmamış, ilk siz yorumlamak isterseniz üye girişi yapınız.
Konum / Adres
Adresimiz Barbaros, Mor Sümbül Sokağı No:1, 34746 Ataşehir/İstanbul İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları, Ataşehir
Rezervasyon
Kişi Sayıs :

Düğün öncesi ailelerin tavır ve davranışları da son derece önemlidir. Elbette bir telaş ve evladını evlendirmenin verdiği bir gururla her şeyin güzel olmasını ister tüm aileler. Ama bu noktada gelinlerinde psikolojilerini ve isteklerini gözetmek ve onlarında düşüncelerini, duygularını öğrenmek gerekir. Nasıl bir kına gecesi ve düğün istiyorlar, hayalleri nelerdir, bunları elbette aileler düşünürler, ama gelinler her zaman düşünlerinin hayallerindeki gibi olmasını ister.

Düğün salonları veya diğer kına mekanları kendi içerisinde bir organizasyon firmasıyla anlaştıkları için, genellikle bir olumsuzluk söz konusu olmaz. Fakat sizler yine de bir mekan bakmaya gideceğinizde aklınıza bazı ana başlıkları yazın. Mesela elektrik kesintisinde yaşanacak aksilikler veya mekanın ruhsatı ile alakalı yaşanacak aksilikler veya işletmecinin bizzat kendisi ile yaşanacak aksilikleri bile göz önüne almanızda fayda var.

Günümüzde kına gecesi sadece evlenirken değil, aynı zamanda askere giderken de yapılır. Askere giden eratın serçe parmağına kına yakılır. Serçe parmağına dedik, çünkü genel olarak serçe parmağa yakılır, ama bunun haricinde tüm avuç içine de kına yakılabilir. Bu ritüelde aslında kurtuluş savaşından kalan bir gelenek. O dönemde yani kurtuluş savaşı günlerinde askere giden çocuklarının parmaklarına veya ellerine anneleri kına yakar o şekilde gönderirmiş. Çünkü vatana kurban olur düşüncesi annelere bu eylemi yaptırıyormuş aslında. Kınalı kuzu deyimi de buradan gelir, Anadolu insanı önceden kurbanlıklarına kına yakarlarmış. Evladı askere giden bir annede kınalı kuzum diyerek askerini anarmış. Bu nedenledir ki hala daha askere giden erkeklere de kına yakılmaya devam eder.

Kına gecesi bir gelin kız için hayatının en önemli anlarından biridir. Genel anlamda baba evindeki son geceyi temsil eden kına gecesi, ülkemizin her yerinde ve bölgelerinde yapılan bir törendir aslında. Hem ağlarım hem giderim içgüdüsü ile yapılan bu ritüel aynı zamanda bir gelenek halini almış ve tam olarak ne zaman başladığı bilinmese bile hala farklı şekillerde yapılmaktadır. Ayrıca kına gecesi geleneğinin nasıl başladığı ve hangi düşünce ile ilk olarak yapıldığı da hala öğrenilmiş değil. Ama kesinlikle bir gelenek olarak hayatımızın bir alanında bulunmaktadır.

Kına gecesinde yapılan eğlencelerden biride damat baskınıdır. Bu eski bir Anadolu eğlencesidir aslında, gelinin kına yakım merasiminden sonra gelin ağladı denir ve damat bey arkadaşları ile birlikte kına mekanını basar. Ama gerçekten basar, sanki sevdiğimi neden ağlattınız der gibi, arkadaşları davullarla birlikte bağırarak ve mekanı titreterek içeri girerler, damat bey gelin hanımı yerinden kaldırır ve eğlenceli bir müzik eşliğinde pistte oynamaya başlarlar veya dans ederler. Bu şekilde damat baskını eğlencesi de gerçekleşmiş olur, daha sonra damat ve arkadaşları mekanı terk ederler.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, dier gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır