Düşler Konağı Kına Evi- Seyhan Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kına Salonları

Düşler Konağı Kına Evi

Adana Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları - Seyhan
(0 değerlendirme)
0

Firma Detayı

  • Sezon AralığıKına Ve Dğün Tüm Sezon Açık
  • Engelli GirişiEngelli Girişi Var
  • Taksit SayısıKapasite 200 kişi
  • Birden Fazla OrganizasyonBirden Fazla Organizasyon Var
  • OtoparkOtopark Yok
MEKAN ÖZELLİKLERİ
  • kına yeri
  • kına mekanı
  • adana kına mekanı
  • seyhan kına mekanı
  • adana seyhan kına mekanı
  • Aynı Anda Birden Fazla Organizasyon
  • Engelli Girişi
  • Yemek Servisi ve Tadım
  • Sigara İçilebilir Alan
  • Vale ve Otopark
  • Işık Ses ve Sahne Hizmeti
  • Organizasyon Firması Getirme
  • Düün Kına Nişan Hizmeti
  • Catering Firması Getirme
FİRMA GENEL ÖZELLİKLERİ

    Düşler Konağı Kına Evi sizlere düşlerinizde ki tüm güzellikleri birebir yaşatmak için özenle hazırlanmış bir mekan. 

    Düşler Konağı'nda bir kına gecesi için gerekli olan tüm detaylar sizler için düşünülmüş. Burası düğünden önce doyasıya eğlenmek ve gelenekleri tam anlamıyla yerine getirebilmek için Adana'da yer alan mekanların başında geliyor. Gerek ulaşım kolaylığı, gerek sahip olduğu geniş alanı, gerekse sunmuş olduğu hizmet ile yapmış olduğu işin hakkını veriyor.

    Düşler Konağı Kına Evi ortalama olarak 100 - 200 arasında kişi kapasitesine sahip bir alan. Kına Evi'nin kendi bünyesinde bir de organizasyon firması bulunuyor. İçeri girdiğinizde sizleri karşılayan bembeyaz dekora göre yapılan en özel süsleme ve giydirmeler bu özel gecenizi unutulmaz kılıyor. 


HEMEN TEKLİF ALIN

FİRMA GÖRSELLERİ Tüm Resimler




Videolar Tm Videolar

0
Ziyaretçi
0
Değerlendirme
0
Takipçi

Yorumlar

Henüz seçtiğiniz mekan için yorum yapılmamış, ilk siz yorumlamak isterseniz üye girişi yapınız.
Konum / Adres
Adresimiz Pınar Mahallesi, Türkmenbaşı Bulvarı, 74175. Sokak, Golden Tower Sitesi, 01160 Seyhan/Adana Adana Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları, Seyhan
Rezervasyon
Kişi Sayıs :

Kına gecesinde çalınacak müziklerde oldukça önemlidir, bu müzikler bazen sıkıntı yaratsa da genelde ortak bir kanıda buluşulur. Peki çalınacak müzik nasıl bir kriz yaratabilir ki diye sorabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, eğer Erzurum’ lu bir gelin varsa ve damat beyde Manisalıysa buyurun size bir kriz durumu. Hangi yörenin baskın olduğu bir tarafa, sizin taraf fazla oynadı, bizim taraf fazla oynadı tartışması bile yaşanabilir. Bu nedenle müziklere daha önceden karar verilip ona göre bir playlist çıkarılmalı. Aman ha kınayı kız tarafı yapar bizim dediğimiz olacak diye bir kavgaya tutuşmayın, düğünde erkek tarafı acısını çıkartıyor. Bu yüzden her iki tarafta hem düğünde hem de kına gecesinde anlayışlı olmalıdır.

Kına gecelerinin en güzel ritüellerinden biride testi kırma adetidir. Bazen bu eğlenceyle karşılaşmasak ta çoğu zaman görmekteyiz. Önceleri gelinler gittiği evin kapısına bal sürerlermiş veya ekmek asarlarmış, veya kaynana gelinin başından aşağı pirinç taneleri dökermiş. Eviniz bereketli olsun, tatlı olsun diye, sonraları bu adet değişmiş ve testi kırılmaya başlanmış. Testi kırma adetinde, testinin içerisine bozuk para, pirinç ve şeker koyulur. Bu evde bereket, tatlılık ve huzur manasına gelir. Damat bey pistte bir sandalyeye oturtulur ve gelin de onun etrafında oynar. Daha sonra kimsenin bilmediği bir zamanda gelin elindeki testiyi yere atarak kırar. Elbette çocuklar bozuk para ve şekerlere hücum ederler. Bu testi kırma adeti de geleneklerimizden biridir.

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Artık kına geceleri oldukça değişik şekillerde yapılabiliyor. Mesela çoğunlukla 2 düğün yapacak gelinler alternatif bir kına gecesine yönleniyorlar. Bu kına gecesinde her şey düğün gibi başlıyor, gelin ve damat beraber salona giriş yapar, pasta kesme töreni ve takı töreni yapıldıktan sonra gelin odasına geçilir. Daha sonra her şey kına gecesi formatında devam eder. Farklı şehirlerde yapılacak düşünler için organizatörler böyle bir yöntem buldular ve buda gelinler için hem kendi hem de damadın memleketinde 2 düğün yapabilme şansını ortaya çıkardı.

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, dier gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kına gecesinde davetlilere bazı hediyeler dağıtılır, bunların başında kuru kına gelmektedir. Kuru kına küçük bir paket içerisinde hazırlanmış süslü ve tek kullanımlık bir kınadır. Bununla beraber kuruyemiş gibi hediyeliklerde verilir. Elbette bu normal bir kına gecesinde olur, kına mekanları veya düğün salonlarında iş biraz daha değişik bir hal alır. Buralarda genellikle ordövr tabağı dediğimiz yemekler ve kola, meyve suyu gibi içecekler yer alır ama yine az önce bahsettiğimiz hediyelerde verilir.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Kınayeri.Com Mekan ve Organizasyon Firması Dizinimiz T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.c maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptkları paylaşımlardan sorumludur. Kınayeri.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler İletişim Bölümünden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde Kınayeri.Com yönetimi olarak tarafımızdan incelenerek gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır