Gelin Kına Organizasyon- Kağıthane Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kına Salonları

Gelin Kına Organizasyon

İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları - Kağıthane
(0 değerlendirme)
1

Firma Detayı

  • Sezon AralığıKına Ve Dğün Kına ve Düğün
  • Engelli GirişiEngelli Girişi Var
  • Taksit SayısıKapasite 250 kişi
  • Birden Fazla OrganizasyonBirden Fazla Organizasyon Var
  • OtoparkOtopark Var
ORGANİZASYON ÖZELLİKLERİ MEKAN ÖZELLİKLERİ
  • Kına gecesi organizasyon
  • Aynı Anda Birden Fazla Organizasyon
  • Engelli Girişi
  • Yemek Servisi ve Tadım
  • Sigara İçilebilir Alan
  • Vale ve Otopark
  • Işık Ses ve Sahne Hizmeti
  • Organizasyon Firması Getirme
  • Düğün Kına Nişan Hizmeti
  • Catering Firması Getirme
FİRMA GENEL ÖZELLİKLERİ

    Yılların verdiği tecrübe ve deneyim ile yüzlerce kına gecesi, düğün, nişan ve sünnet organizasyonu gerçekleştirdik.

    KINA TAHT VE ŞARK KÖŞESi
    HOŞGELDiN KARŞILAMASI
    LOKUM iKRAMI VE GÜLSUYU
    TATLI VE TUZLU KURU PASTA
    LÜKS ÇEREZ KESESi
    KINA TEPSiSi
    KINA SEPETİ
    HALAY MENDİLLERİ
    GELİN DUVAĞI
    GELiN HANIM iÇiN EL GÜLÜ VE YAŞ KINA
    KINA SIRASINDA GELiN HANIM’IN ARKADAŞLARI iÇiN CAM MUMLUK VE MUM
    HEDiYELiK KURU KINA
    GELiN HANIM’A KAFTAN
    GELİN HANIM’A GÖKKUŞAĞI KEMERİ
    GELİN HANIM’IN ARKADAŞLARINA TÜLLÜ KAFTAN
    FiYATLARIMIZA KDV DAHiL DEĞiLDiR.

HEMEN TEKLİF ALIN

FİRMA GÖRSELLERİ Tüm Resimler




Videolar Tm Videolar

0
Ziyaretçi
0
Değerlendirme
0
Takipçi

Yorumlar

Henüz seçtiğiniz mekan için yorum yapılmamış, ilk siz yorumlamak isterseniz üye girişi yapınız.
Teklif Al
Benzer Mekanlar
Konum / Adres
Adresimiz Park Sokak No 55 Çağlayan İstanbul Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları, Kağıthane
Rezervasyon
Kişi Sayıs :

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Her yörenin kendine has gelenek görenekleri vardır. Bu kına gecesinde de değişmez elbette, mesela bir Şanlıurfa kına gecesi ile bir Trabzon kına gecesi elbette adetler açısından aynı değildir. Hem eğlencesi hem de gelenek görenekleri açısından her bölgemizin hatta her şehrin kendine özgü adetleri vardır. Fakat bir bölge var ki o böylenin adetleri çok daha farklı oluyor. Balkan Türk’ lerinin kına geceleri daha farklı olur, çünkü hem gelen misafirlerin giyim tarzları hem de gelinin telaşı ve kıyafet değiştirmeleri oldukça sık oluyor.

Düğün salonları veya diğer kına mekanları kendi içerisinde bir organizasyon firmasıyla anlaştıkları için, genellikle bir olumsuzluk söz konusu olmaz. Fakat sizler yine de bir mekan bakmaya gideceğinizde aklınıza bazı ana başlıkları yazın. Mesela elektrik kesintisinde yaşanacak aksilikler veya mekanın ruhsatı ile alakalı yaşanacak aksilikler veya işletmecinin bizzat kendisi ile yaşanacak aksilikleri bile göz önüne almanızda fayda var.

Kına gecelerinde yapılan eğlencelerin başında gelin çıkarma gelir. Çünkü gelinin mekana ilk gelişi gösterişli ve şaşalı olmalı. En azından gelinin farklı ve o gecenin özel insanı olduğunu ön plana çıkartmalı. Bu yüzden ilk girişler hem her zaman zordur hemd e yeterince etkileyici olmazsa inanın tüm gece sönük bir şekilde bile geçebilir. Bu nedenle volkan, konfeti ve ışık oyunları desteğinde gelinin mekana girişi sağlanmalıdır. Aman bir şekilde girer adet yerini bulsun gibi düşünceler gelinin o geceyi yeteri derecede önemsemediğinizi ve belki de ona saygı göstermediğiniz algısını bile yaratabilir. Bu nedenle mekanla mutlaka bu konuları görüşmenizde fayda var, unutmayın nasıl başlarsanız öyle gider…

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, dier gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kına mekanları, kına gecesinin yapıldığı düğün salonları veya alternatif mekanlardır. Kına mekanları kendi bünyelerinde her türlü hizmeti bulunduran ve bir gelinin ihtiyaçları doğrultusunda onlara hizmet veren mekanlardır. Bu tarzdaki firmalar genellikle kendi bünyelerinde kına organizasyon hizmeti de sunarlar. Kına organizasyon hizmetleri içerisinde de yine gelinin istekleri doğrultusunda hizmet paketleri bulunmakta ve firmalarda bu hizmetler doğrultusunda farklı paketlerle gelinler hizmetlerini alabilmektedir.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır