Almus Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Almus Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Almus Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Kına gecesinde çalınacak şarkılar veya kına gecesinde çalınacak müzikler en çok sorulan sorulardan biri aslında. Fakat bunu bu kadar dert etmenize inanın gerek yok, çünkü kınada çalınacak müzikler aslında evlenen tarafların yörelerine kalmış bir şeydir. Şimdi şöyle düşünelim gelin Samsun’ lu ilse ve damat Giresun ’lu ise genellikle kemençe ve horon ağırlıklı müzikler çalınır. Bunun yanında Bolu, Kastamonu ve diğer bilindik hareketli türküleri de bu tarzda organizasyonlarda çalabilirsiniz. Ayrıca mutlaka ama mutlaka kına gecesinin sonuna doğru popüler şarkılarla bitirmenizde fayda var.

Kına gecenize gelen misafirlerinize alternatif aktiviteler sağlamak sizin elinizde. Aslında bunun içinde bir kına organizasyon firması veya şahıslardan yardım alabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse kına gecenizde bir hint kınacısı çağırarak misafirlerinize hint kınası yaptırabilirsiniz. Bu onlar içinde farklı bir deneyim olabilir. Bir Kına gecesi fikirleri olarak oldukça farklı bir hizmet olabilir bu. Fakat hint kınacısı ile mutlaka şablon veya el çizimi konusunda anlaşın. Çünkü bazı hint kınası yapan arkadaşlar belirli bir şablon üzerinden bazıları ise doğaçlama el çizimi ile hizmetlerini vermektedir.

Kına gecesinde yapılan eğlencelerden biride damat baskınıdır. Bu eski bir Anadolu eğlencesidir aslında, gelinin kına yakım merasiminden sonra gelin ağladı denir ve damat bey arkadaşları ile birlikte kına mekanını basar. Ama gerçekten basar, sanki sevdiğimi neden ağlattınız der gibi, arkadaşları davullarla birlikte bağırarak ve mekanı titreterek içeri girerler, damat bey gelin hanımı yerinden kaldırır ve eğlenceli bir müzik eşliğinde pistte oynamaya başlarlar veya dans ederler. Bu şekilde damat baskını eğlencesi de gerçekleşmiş olur, daha sonra damat ve arkadaşları mekanı terk ederler.

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır