Başçiftlik Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Başçiftlik Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Başçiftlik Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Kına gecesi bir gelin kız için hayatının en önemli anlarından biridir. Genel anlamda baba evindeki son geceyi temsil eden kına gecesi, ülkemizin her yerinde ve bölgelerinde yapılan bir törendir aslında. Hem ağlarım hem giderim içgüdüsü ile yapılan bu ritüel aynı zamanda bir gelenek halini almış ve tam olarak ne zaman başladığı bilinmese bile hala farklı şekillerde yapılmaktadır. Ayrıca kına gecesi geleneğinin nasıl başladığı ve hangi düşünce ile ilk olarak yapıldığı da hala öğrenilmiş değil. Ama kesinlikle bir gelenek olarak hayatımızın bir alanında bulunmaktadır.

Çalışacağınız kına mekanı veya kına organizasyon firmasının facebook, instagram hesaplarından daha önce yaptıkları kına gecelerini ve organizasyonlarını takip ederek bir fikir sahibi olun. Ayrıca mutlaka etiketlenen gelinler ile iletişim kurun ve onları çok fazla rahatsız etmeden firma hakkında bilgi edinmeye çalışın. Çok fazla iletişim halinde kalmak bazen taciz olarak algılanabilir bu nedenle olabildiğince net sorular sorun , memnunlar mı, değiller mi ve yapılan işler hakkında aklınıza gelen soruları tek bir seferde sorup cevap alın. Eğer mümkünse birkaç tane gelin ile birlikte konuşarak genel bir memnuniyet bilgisine sahip olabilirsiniz.

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Kına geceniz için farklı olabilecek etkinliklerden biride kahveci güzeli olabilir. Bu şekilde kına gecesi boyunca misafirlerinize Türk kahvesi veya diğer belirleyeceğiniz kahve çeşitleri ile bir farklılık yaşatabilirsiniz. Kına gecesi fikirleri içerisine bunu da dahil etmenizde fayda var. Aynı zamanda popcorn veya Osmanlı macunu gibi aktivitelerde çocukların pistten uzak durmaları için etkili bir yöntem olacaktır, veya bir palyaço düşünebilirsiniz. Bu sayede anneler daha rahat bir şekilde eğlenebilecek ve kına geceniz daha hareketli olacaktır.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır