Gemerek Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Gemerek Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Gemerek Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Kına mekanları, kına gecesinin yapıldığı düğün salonları veya alternatif mekanlardır. Kına mekanları kendi bünyelerinde her türlü hizmeti bulunduran ve bir gelinin ihtiyaçları doğrultusunda onlara hizmet veren mekanlardır. Bu tarzdaki firmalar genellikle kendi bünyelerinde kına organizasyon hizmeti de sunarlar. Kına organizasyon hizmetleri içerisinde de yine gelinin istekleri doğrultusunda hizmet paketleri bulunmakta ve firmalarda bu hizmetler doğrultusunda farklı paketlerle gelinler hizmetlerini alabilmektedir.

Kına gecesinin akışında en önemli konulardan biri eğer organizasyon firması ile anlaştıysanız, ki biz tavsiye ederiz, dansçı diye bilinen nedime kızlardır. Nedime kızlar ilk girişte bir dans gösterisi sergilerler. Bu dans gösterisi aslında eğlencenin başlangıcı gibidir. Bu dans gösterisi ne kadar güzel olursa ve nedime kızlarda ne kadar maharetli olursa kına gecesine gelen davetlilerin katılımı bir o kadar iyi olur. Unutmayın kına gecesi eğlencedir ,ve insanlar oraya eğlenmeye geliyorlar. Dans gösterisinin hemen ardından nedime kızlar gelen davetlileri piste kaldırmaya başlar ve asıl eğlence o zaman kopar, işte katılımın nasıl olacağı bu kızlara bağlıdır. Coşku, eğlence ve çığlıklar burda o kadar önemlidir ki, insanlar kendini tutamaz ve piste atlar  piste gelmeyenleri kaldırmakta nedimelerin işidir.

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Kına yakma merasimi kına gecesinin yapılma amacıdır. Artık gelin hanım kaftanını giymiş, başına kırmızı tülbenti atmış, nedime kızlar ve arkadaşları ile mekana yeniden bir giriş yapmaya başlamıştır. Burada mekan ne olursa olsun ışıklar söndürülür, ve gelin daha bir ön plana çıkarılır, genellikle yüksek yüksek tepeler türküsü eşliğinde önde kına tepsisi hazırlanmış arkada gelin hanım ve arkadaşları gelirler. Gelin hanım yerine oturduğu zamanda genellikle yengesi, veya teyzesi veya başka bir büyüğü tarafından kınası yakılmak üzere ona ayrılmış yere oturtulur.

Günümüzde kına gecesi sadece evlenirken değil, aynı zamanda askere giderken de yapılır. Askere giden eratın serçe parmağına kına yakılır. Serçe parmağına dedik, çünkü genel olarak serçe parmağa yakılır, ama bunun haricinde tüm avuç içine de kına yakılabilir. Bu ritüelde aslında kurtuluş savaşından kalan bir gelenek. O dönemde yani kurtuluş savaşı günlerinde askere giden çocuklarının parmaklarına veya ellerine anneleri kına yakar o şekilde gönderirmiş. Çünkü vatana kurban olur düşüncesi annelere bu eylemi yaptırıyormuş aslında. Kınalı kuzu deyimi de buradan gelir, Anadolu insanı önceden kurbanlıklarına kına yakarlarmış. Evladı askere giden bir annede kınalı kuzum diyerek askerini anarmış. Bu nedenledir ki hala daha askere giden erkeklere de kına yakılmaya devam eder.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır