Eruh Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Eruh Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Eruh Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Kına gecesinde yapılan eğlencelerden biride damat baskınıdır. Bu eski bir Anadolu eğlencesidir aslında, gelinin kına yakım merasiminden sonra gelin ağladı denir ve damat bey arkadaşları ile birlikte kına mekanını basar. Ama gerçekten basar, sanki sevdiğimi neden ağlattınız der gibi, arkadaşları davullarla birlikte bağırarak ve mekanı titreterek içeri girerler, damat bey gelin hanımı yerinden kaldırır ve eğlenceli bir müzik eşliğinde pistte oynamaya başlarlar veya dans ederler. Bu şekilde damat baskını eğlencesi de gerçekleşmiş olur, daha sonra damat ve arkadaşları mekanı terk ederler.

Kına gecesi bir gelin kız için hayatının en önemli anlarından biridir. Genel anlamda baba evindeki son geceyi temsil eden kına gecesi, ülkemizin her yerinde ve bölgelerinde yapılan bir törendir aslında. Hem ağlarım hem giderim içgüdüsü ile yapılan bu ritüel aynı zamanda bir gelenek halini almış ve tam olarak ne zaman başladığı bilinmese bile hala farklı şekillerde yapılmaktadır. Ayrıca kına gecesi geleneğinin nasıl başladığı ve hangi düşünce ile ilk olarak yapıldığı da hala öğrenilmiş değil. Ama kesinlikle bir gelenek olarak hayatımızın bir alanında bulunmaktadır.

Kına gecesi adından belli, eğer bir kına organizasyon firması tuttuysanız o sizin yerinize her şeyi planlayacaktır ama biz yine de anlatalım. Kına yakılmadan önce bir gelin kaçırma gösterisi vardır, önceden belirlenmiş gelinin arkadaşları, akrabaları veya orda bulunan davetli genç kızlardan 10-15 kişilik bir grup ayarlanır. Bu gruptaki kızlara tel kaftan dediğimiz ince tül kaftanlardan giydirilir bundan gelinin haberi olmaz, garibim hala ne yaşadığının farkında bile değil aslında  Daha sonra bu arkadaş grubu ellerinde teflerle ve çığlıklarla mekana giriş yaparlar, gelinin etrafını sarıp etrafında oynamaya ve gelini de eğlendirmeye devam ederler. Daha sonra belirlenen şarkının bitimine yakın hep birlikte gelini aralarına katıp mekanı terk ederler, herkes acaba ne oluyor diye düşünürken aslında gelin kına yakımı için hazırlanmaya götürülmüştür.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Artık kına geceleri oldukça değişik şekillerde yapılabiliyor. Mesela çoğunlukla 2 düğün yapacak gelinler alternatif bir kına gecesine yönleniyorlar. Bu kına gecesinde her şey düğün gibi başlıyor, gelin ve damat beraber salona giriş yapar, pasta kesme töreni ve takı töreni yapıldıktan sonra gelin odasına geçilir. Daha sonra her şey kına gecesi formatında devam eder. Farklı şehirlerde yapılacak düşünler için organizatörler böyle bir yöntem buldular ve buda gelinler için hem kendi hem de damadın memleketinde 2 düğün yapabilme şansını ortaya çıkardı.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır