Alaçam Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Alaçam Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Alaçam Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Organizasyon firmalarının daha önce yaptığı işlere mutlaka bakın. Firmaların ofislerine gidip bir anlaşma yapmadan önce, mutlaka daha önce yaptıkları işlerin videolarını izlemek isteyin. Eğer videolarda herhangi bir sıkıntı görmüyorsanız bu organizasyon firması ile çalışabilirsiniz. Ama size herhangi bir video gösteremiyor veya hemen sözleşme yapıp bir şekilde oldu bitti ye getirmeye çalışıyorlarsa o zaman bu organizasyon firmasından uzak durmanızda fayda var. İşi zamana bırakın, hemen bir firma ile anlaşma yapmayın, çünkü diğer alternatifleri de göz önünde bulundurmanız gerekecektir.

Kına gecesi bir gelin kız için hayatının en önemli anlarından biridir. Genel anlamda baba evindeki son geceyi temsil eden kına gecesi, ülkemizin her yerinde ve bölgelerinde yapılan bir törendir aslında. Hem ağlarım hem giderim içgüdüsü ile yapılan bu ritüel aynı zamanda bir gelenek halini almış ve tam olarak ne zaman başladığı bilinmese bile hala farklı şekillerde yapılmaktadır. Ayrıca kına gecesi geleneğinin nasıl başladığı ve hangi düşünce ile ilk olarak yapıldığı da hala öğrenilmiş değil. Ama kesinlikle bir gelenek olarak hayatımızın bir alanında bulunmaktadır.

Kına yakma merasimi kına gecesinin yapılma amacıdır. Artık gelin hanım kaftanını giymiş, başına kırmızı tülbenti atmış, nedime kızlar ve arkadaşları ile mekana yeniden bir giriş yapmaya başlamıştır. Burada mekan ne olursa olsun ışıklar söndürülür, ve gelin daha bir ön plana çıkarılır, genellikle yüksek yüksek tepeler türküsü eşliğinde önde kına tepsisi hazırlanmış arkada gelin hanım ve arkadaşları gelirler. Gelin hanım yerine oturduğu zamanda genellikle yengesi, veya teyzesi veya başka bir büyüğü tarafından kınası yakılmak üzere ona ayrılmış yere oturtulur.

Kına gecesinde eğlence gırla giderken ve insanlar pistin tozunu attırırken, bir görevli veya akrabada arka planda yakılacak kınayı hazırlar. Bu aslında gecenin anlam ve önemini taşıyan ritüeldir. Artık gelinin eline kına yakma merasimi başlayacaktır. Genellikle kınayı gelin tarafından yenge veya teyze hazırlar, gerçekten bu kına hazırlama işlemi çok önemli, dualar eşliğinde yapılması gereken bir hazırlık dönemi. Belki dua kısmını daha önce hiç duymamış olanlarda vardır ama evet internette rahatça bulabileceğiniz kına duaları var. Aynı zamanda kınayı hazırlayacak kişinin abdestli ve evli ve mutlu olması da gerekiyor. Belki de ilk defa duyuyorsunuz bu konuyu ama bu geleneklerimizden olan ama pekte önem verilmeyen bir durum ne yazık ki.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır