Darıca Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Darıca Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Darıca Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Düğün öncesi ailelerin tavır ve davranışları da son derece önemlidir. Elbette bir telaş ve evladını evlendirmenin verdiği bir gururla her şeyin güzel olmasını ister tüm aileler. Ama bu noktada gelinlerinde psikolojilerini ve isteklerini gözetmek ve onlarında düşüncelerini, duygularını öğrenmek gerekir. Nasıl bir kına gecesi ve düğün istiyorlar, hayalleri nelerdir, bunları elbette aileler düşünürler, ama gelinler her zaman düşünlerinin hayallerindeki gibi olmasını ister.

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Sokaklarda da oldukça fazla kına gecesi yapılıyor. Özellikle Anadolu’ nun bir çok yerinde düğün ve kına geceleri sokaklarda yapılıyor. Bu bölgelerde komşuluk ilişkileri olduğundan ve sokaklar geniş olduğundan dolayı herkes rahatlıkla eğlenebiliyor. Bu bölgelerde belli başlı müzik organizasyonu yapan insanlar mevcuttur. Hatta bir defasında kamyonetini müzik ve ses sistemi ile profesyonel bir şekilde dekorasyon etmiş bir organizatör ile bile karşılaştık ve işini de gayet iyi yapıyordu. Bu şekilde bir sokak kına gecesi sizin açınızdan hem uygun maliyetli hem de daha eğlenceli olabilir.

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Artık kına geceleri oldukça değişik şekillerde yapılabiliyor. Mesela çoğunlukla 2 düğün yapacak gelinler alternatif bir kına gecesine yönleniyorlar. Bu kına gecesinde her şey düğün gibi başlıyor, gelin ve damat beraber salona giriş yapar, pasta kesme töreni ve takı töreni yapıldıktan sonra gelin odasına geçilir. Daha sonra her şey kına gecesi formatında devam eder. Farklı şehirlerde yapılacak düşünler için organizatörler böyle bir yöntem buldular ve buda gelinler için hem kendi hem de damadın memleketinde 2 düğün yapabilme şansını ortaya çıkardı.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır