Derepazarı Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Derepazarı Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Derepazarı Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Kına gecesi bir gelin kız için hayatının en önemli anlarından biridir. Genel anlamda baba evindeki son geceyi temsil eden kına gecesi, ülkemizin her yerinde ve bölgelerinde yapılan bir törendir aslında. Hem ağlarım hem giderim içgüdüsü ile yapılan bu ritüel aynı zamanda bir gelenek halini almış ve tam olarak ne zaman başladığı bilinmese bile hala farklı şekillerde yapılmaktadır. Ayrıca kına gecesi geleneğinin nasıl başladığı ve hangi düşünce ile ilk olarak yapıldığı da hala öğrenilmiş değil. Ama kesinlikle bir gelenek olarak hayatımızın bir alanında bulunmaktadır.

Kına gecelerinde yapılan eğlencelerin başında gelin çıkarma gelir. Çünkü gelinin mekana ilk gelişi gösterişli ve şaşalı olmalı. En azından gelinin farklı ve o gecenin özel insanı olduğunu ön plana çıkartmalı. Bu yüzden ilk girişler hem her zaman zordur hemd e yeterince etkileyici olmazsa inanın tüm gece sönük bir şekilde bile geçebilir. Bu nedenle volkan, konfeti ve ışık oyunları desteğinde gelinin mekana girişi sağlanmalıdır. Aman bir şekilde girer adet yerini bulsun gibi düşünceler gelinin o geceyi yeteri derecede önemsemediğinizi ve belki de ona saygı göstermediğiniz algısını bile yaratabilir. Bu nedenle mekanla mutlaka bu konuları görüşmenizde fayda var, unutmayın nasıl başlarsanız öyle gider…

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Günümüzde sadece düğün salonları haricinde, cafe restoran veya oteller gibi alternatif mekanlarda kına gecesi ve düğün hizmeti vermektedir. Bu alternatif mekanların avantajları olduğu gibi dez avantajları da vardır. Mesela bir cafe de kına gecenizi yapmayı düşünüyorsanız, oranın müzik ve ses sisteminden kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Bunun haricinde gelen misafirlerinize çeşitli ikramlar hazırlatabilir ve taze, sıcak bir şekilde ikram edebilirsiniz. Bunun yanında otellerde yapacağınız bir kına gecesinde de, otelin bir odası size ayrılmış durumda olacağından hem yemek, hem duş, hem de gece boyunca dinlenebilirsiniz.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır