Çaybaşı Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Çaybaşı Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Çaybaşı Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Kına gecesinde kullanılacak malzemeler nedir diye soracak olursanız, bunun belli bir listesi yok aslında. Açık konuşmak gerekirse bir daha kullanmayacağınız bir malzeme içinde para vermenizi önermeyiz. Neden derseniz bugün kına organizasyon şirketleri o yapacağınız harcamadan daha uygun fiyatlara kına gecenizi komple yapabiliyorlar. Bu nedenle organizasyon firması ile anlaşmanızı tavsiye ederiz. Ama kendi aile içinde bir gece yapacaksanız, bir gelin kaftanı, duvak, kuru kına, birkaç tane arkadaş kaftanı, taç, kına sepeti, eldiven, mum gibi materyaller yeterlidir. Ama başta da belirttiğimiz gibi, bu bir gelinlik değil, ömür boyu saklansın, bu yüzden bu harcamaları yapmamanızı tavsiye ederiz.

Günümüzde kına gecesi sadece evlenirken değil, aynı zamanda askere giderken de yapılır. Askere giden eratın serçe parmağına kına yakılır. Serçe parmağına dedik, çünkü genel olarak serçe parmağa yakılır, ama bunun haricinde tüm avuç içine de kına yakılabilir. Bu ritüelde aslında kurtuluş savaşından kalan bir gelenek. O dönemde yani kurtuluş savaşı günlerinde askere giden çocuklarının parmaklarına veya ellerine anneleri kına yakar o şekilde gönderirmiş. Çünkü vatana kurban olur düşüncesi annelere bu eylemi yaptırıyormuş aslında. Kınalı kuzu deyimi de buradan gelir, Anadolu insanı önceden kurbanlıklarına kına yakarlarmış. Evladı askere giden bir annede kınalı kuzum diyerek askerini anarmış. Bu nedenledir ki hala daha askere giden erkeklere de kına yakılmaya devam eder.

Kına gecesinde davetlilere bazı hediyeler dağıtılır, bunların başında kuru kına gelmektedir. Kuru kına küçük bir paket içerisinde hazırlanmış süslü ve tek kullanımlık bir kınadır. Bununla beraber kuruyemiş gibi hediyeliklerde verilir. Elbette bu normal bir kına gecesinde olur, kına mekanları veya düğün salonlarında iş biraz daha değişik bir hal alır. Buralarda genellikle ordövr tabağı dediğimiz yemekler ve kola, meyve suyu gibi içecekler yer alır ama yine az önce bahsettiğimiz hediyelerde verilir.

Kına gecesinde her an ve yapılacak her şey çok önemlidir Unutmayın bu güzel günde yapılacak yanlış bir uygulama veya en ufak bir hata bile morallerin bozulmasına ve belki de tüm gecenizin berbat olmasına neden olabilir. Bu çalınan bir müzikte olabilir veya yapılan organizasyonda bir hatada olabilir. Fakat genelde yaşanan sorun kınanın hazırlanmamasıdır. Herkes eğlencedeyken kına hazırlayacak kimse kalmaz ve herkes birbirinden yapmasını bekler. Ama eğlence baskın gelir ve yakılacak kınayı hazırlamak bir krize neden olabilir.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır