Arapgir Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Arapgir Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Arapgir Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Günümüzde kına gecesi sadece evlenirken değil, aynı zamanda askere giderken de yapılır. Askere giden eratın serçe parmağına kına yakılır. Serçe parmağına dedik, çünkü genel olarak serçe parmağa yakılır, ama bunun haricinde tüm avuç içine de kına yakılabilir. Bu ritüelde aslında kurtuluş savaşından kalan bir gelenek. O dönemde yani kurtuluş savaşı günlerinde askere giden çocuklarının parmaklarına veya ellerine anneleri kına yakar o şekilde gönderirmiş. Çünkü vatana kurban olur düşüncesi annelere bu eylemi yaptırıyormuş aslında. Kınalı kuzu deyimi de buradan gelir, Anadolu insanı önceden kurbanlıklarına kına yakarlarmış. Evladı askere giden bir annede kınalı kuzum diyerek askerini anarmış. Bu nedenledir ki hala daha askere giden erkeklere de kına yakılmaya devam eder.

Kına gecesi adeti, eğlencedir, ve bir kaynaşmadır. Bilirsiniz toplumuzda kadınlar arası kaynaşma ve diyalog çok ama çok önemlidir. İki sülale veya çevre arasında artık bir akrabalık bağı oluşuyor. Bu arabalık bağında da kadınların rolü kritik öneme sahip. Bu eğlencede sadece akrabalık bağları, yani insanların birbirleri ile tanışması olmaz tabiiki de, mutlaka birileri tanıdık çıkar zaten  ama birde gelin bakma veya bekar erkeğin sevgilisi kına gecesinde ise onu tanımaya çalışma ve göz gezdirmeler mutlaka her kına gecesinin olmazsa olmazlarındandır. Ve emin olun her kına gecesinde mutlaka bir kız daha yeni bir kaynananın markajı altına girmiş olur.

Kına gecesinde davetlilere bazı hediyeler dağıtılır, bunların başında kuru kına gelmektedir. Kuru kına küçük bir paket içerisinde hazırlanmış süslü ve tek kullanımlık bir kınadır. Bununla beraber kuruyemiş gibi hediyeliklerde verilir. Elbette bu normal bir kına gecesinde olur, kına mekanları veya düğün salonlarında iş biraz daha değişik bir hal alır. Buralarda genellikle ordövr tabağı dediğimiz yemekler ve kola, meyve suyu gibi içecekler yer alır ama yine az önce bahsettiğimiz hediyelerde verilir.

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Günümüzde sadece düğün salonları haricinde, cafe restoran veya oteller gibi alternatif mekanlarda kına gecesi ve düğün hizmeti vermektedir. Bu alternatif mekanların avantajları olduğu gibi dez avantajları da vardır. Mesela bir cafe de kına gecenizi yapmayı düşünüyorsanız, oranın müzik ve ses sisteminden kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Bunun haricinde gelen misafirlerinize çeşitli ikramlar hazırlatabilir ve taze, sıcak bir şekilde ikram edebilirsiniz. Bunun yanında otellerde yapacağınız bir kına gecesinde de, otelin bir odası size ayrılmış durumda olacağından hem yemek, hem duş, hem de gece boyunca dinlenebilirsiniz.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır