Atabey Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Atabey Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Atabey Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Düğün salonları veya diğer kına mekanları kendi içerisinde bir organizasyon firmasıyla anlaştıkları için, genellikle bir olumsuzluk söz konusu olmaz. Fakat sizler yine de bir mekan bakmaya gideceğinizde aklınıza bazı ana başlıkları yazın. Mesela elektrik kesintisinde yaşanacak aksilikler veya mekanın ruhsatı ile alakalı yaşanacak aksilikler veya işletmecinin bizzat kendisi ile yaşanacak aksilikleri bile göz önüne almanızda fayda var.

Bir kına mekanının en önemli ve olmazsa olmazlarından biri ses ve ışıklandırmasıdır. Eğer mekanı beğendiniz ve artık tutmak istiyorsanız mutlaka ışık oyunlarını kontrol edin ve ses sistemini de mutlaka kontrol edin. Kına gecenizin olduğu zamanki ambiansı bir nebzede olsa size hissettirmesi lazım mekan sahibinin. Bu sizin en doğal hakkınız, aynı amanda olabilecek bir elektrik kesintisinde yedekte bir jenaratörü olup olmadığını mutlaka sorun ve öğrenin. Oldu ki jeneratörü yok, o zaman çok beğenmediyseniz o mekanı tutmayı düşünmeyin, kına gecenizin orta yerinde elektriklerin kesilmeyeceğini size kimse garanti edemez.

Kına gecesi ve düğün bir genç kızın en mutlu ve aynı zamanda en hüzünlü anlarından bir tanesidir aslında. Geleneklerimizden yola çıkarsak hem ağlar hem gider tabiri de burdan geliyor. Tüm yaşanmışlıklarını tüm anılarını baba evinde bırakarak, kendine ait olan yuvasını kurmak için uçup gider. Bu elbette hem zor hem de çok ulvi bir görevdir, aileler bunun için yardımcı olurlar ve hazırlık yaparlar. Her anne ve babanın hayali telli duvaklı derler ya, işte o şekilde kızını kendi evine yolcu etmektir. Kına gecesi hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz.

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır