Antakya Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Antakya Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Antakya Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Kına gecesinde çalınacak şarkılar veya kına gecesinde çalınacak müzikler en çok sorulan sorulardan biri aslında. Fakat bunu bu kadar dert etmenize inanın gerek yok, çünkü kınada çalınacak müzikler aslında evlenen tarafların yörelerine kalmış bir şeydir. Şimdi şöyle düşünelim gelin Samsun’ lu ilse ve damat Giresun ’lu ise genellikle kemençe ve horon ağırlıklı müzikler çalınır. Bunun yanında Bolu, Kastamonu ve diğer bilindik hareketli türküleri de bu tarzda organizasyonlarda çalabilirsiniz. Ayrıca mutlaka ama mutlaka kına gecesinin sonuna doğru popüler şarkılarla bitirmenizde fayda var.

Ülkemizde faaliyet gösteren bir çok kına gecesi organizasyon firması vardır. Bu organizasyon firmalarına ulaşmak oldukça kolay olduğu gibi aslında zor olan güvenebileceğiniz bir organizasyon firması bulabilmektir. Açık söylemek gerekirse ( Kına geçeside neymiş bende yaparım ) mantığı ile piyasaya çıkmış ve ne yazık ki bu işi eline yüzüne bulaştırmış bir sürü olumsuz vaka ile karşılaşmaktayız. İnsanların gecelerini berbat edebilen ve nasılsa bir daha karşılaşmayacağım mantığı ile hizmeti doğru düzgün vermeyen bir çok organizatör adı altında insan aramızda dolaşmaktadır.

Kına gecesi ve düğün bir genç kızın en mutlu ve aynı zamanda en hüzünlü anlarından bir tanesidir aslında. Geleneklerimizden yola çıkarsak hem ağlar hem gider tabiri de burdan geliyor. Tüm yaşanmışlıklarını tüm anılarını baba evinde bırakarak, kendine ait olan yuvasını kurmak için uçup gider. Bu elbette hem zor hem de çok ulvi bir görevdir, aileler bunun için yardımcı olurlar ve hazırlık yaparlar. Her anne ve babanın hayali telli duvaklı derler ya, işte o şekilde kızını kendi evine yolcu etmektir. Kına gecesi hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz.

Kına gecesinde eğlence gırla giderken ve insanlar pistin tozunu attırırken, bir görevli veya akrabada arka planda yakılacak kınayı hazırlar. Bu aslında gecenin anlam ve önemini taşıyan ritüeldir. Artık gelinin eline kına yakma merasimi başlayacaktır. Genellikle kınayı gelin tarafından yenge veya teyze hazırlar, gerçekten bu kına hazırlama işlemi çok önemli, dualar eşliğinde yapılması gereken bir hazırlık dönemi. Belki dua kısmını daha önce hiç duymamış olanlarda vardır ama evet internette rahatça bulabileceğiniz kına duaları var. Aynı zamanda kınayı hazırlayacak kişinin abdestli ve evli ve mutlu olması da gerekiyor. Belki de ilk defa duyuyorsunuz bu konuyu ama bu geleneklerimizden olan ama pekte önem verilmeyen bir durum ne yazık ki.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır