Kürtün Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Kürtün Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Kürtün Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Günümüzde sadece düğün salonları haricinde, cafe restoran veya oteller gibi alternatif mekanlarda kına gecesi ve düğün hizmeti vermektedir. Bu alternatif mekanların avantajları olduğu gibi dez avantajları da vardır. Mesela bir cafe de kına gecenizi yapmayı düşünüyorsanız, oranın müzik ve ses sisteminden kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Bunun haricinde gelen misafirlerinize çeşitli ikramlar hazırlatabilir ve taze, sıcak bir şekilde ikram edebilirsiniz. Bunun yanında otellerde yapacağınız bir kına gecesinde de, otelin bir odası size ayrılmış durumda olacağından hem yemek, hem duş, hem de gece boyunca dinlenebilirsiniz.

Kına gecesinde çalınacak şarkılar veya kına gecesinde çalınacak müzikler en çok sorulan sorulardan biri aslında. Fakat bunu bu kadar dert etmenize inanın gerek yok, çünkü kınada çalınacak müzikler aslında evlenen tarafların yörelerine kalmış bir şeydir. Şimdi şöyle düşünelim gelin Samsun’ lu ilse ve damat Giresun ’lu ise genellikle kemençe ve horon ağırlıklı müzikler çalınır. Bunun yanında Bolu, Kastamonu ve diğer bilindik hareketli türküleri de bu tarzda organizasyonlarda çalabilirsiniz. Ayrıca mutlaka ama mutlaka kına gecesinin sonuna doğru popüler şarkılarla bitirmenizde fayda var.

Kına gecesinde davetlilere bazı hediyeler dağıtılır, bunların başında kuru kına gelmektedir. Kuru kına küçük bir paket içerisinde hazırlanmış süslü ve tek kullanımlık bir kınadır. Bununla beraber kuruyemiş gibi hediyeliklerde verilir. Elbette bu normal bir kına gecesinde olur, kına mekanları veya düğün salonlarında iş biraz daha değişik bir hal alır. Buralarda genellikle ordövr tabağı dediğimiz yemekler ve kola, meyve suyu gibi içecekler yer alır ama yine az önce bahsettiğimiz hediyelerde verilir.

Kına yakma merasimi kına gecesinin yapılma amacıdır. Artık gelin hanım kaftanını giymiş, başına kırmızı tülbenti atmış, nedime kızlar ve arkadaşları ile mekana yeniden bir giriş yapmaya başlamıştır. Burada mekan ne olursa olsun ışıklar söndürülür, ve gelin daha bir ön plana çıkarılır, genellikle yüksek yüksek tepeler türküsü eşliğinde önde kına tepsisi hazırlanmış arkada gelin hanım ve arkadaşları gelirler. Gelin hanım yerine oturduğu zamanda genellikle yengesi, veya teyzesi veya başka bir büyüğü tarafından kınası yakılmak üzere ona ayrılmış yere oturtulur.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır