Alucra Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Alucra Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Alucra Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Bir kına mekanına girdiğiniz zaman ilk öncelikle size nasıl hitap edildiğine ve sizinle ne kadar ilgilenildiğine bakın. Eğer ruh hastası biri değilseniz, mekan yetkilisinin size karşı ilgi ve alakasından oranın nasıl bir yer olduğunu ve nasıl hizmet vereceği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Mekanın gelin odasını, mutfağını, tuvaletlerini mutlaka kontrol edin. Sigara içilebilir, bu size hizmet veren insanın kötü bir işletmeci olduğu anlamına gelmez, tabii ki ortalık küllük gibi kokmuyorsa. Ama genel anlamda ilk tavır ve davranışlardan bir sonuç elde edebilirsiniz.

Kına gecesi adından belli, eğer bir kına organizasyon firması tuttuysanız o sizin yerinize her şeyi planlayacaktır ama biz yine de anlatalım. Kına yakılmadan önce bir gelin kaçırma gösterisi vardır, önceden belirlenmiş gelinin arkadaşları, akrabaları veya orda bulunan davetli genç kızlardan 10-15 kişilik bir grup ayarlanır. Bu gruptaki kızlara tel kaftan dediğimiz ince tül kaftanlardan giydirilir bundan gelinin haberi olmaz, garibim hala ne yaşadığının farkında bile değil aslında  Daha sonra bu arkadaş grubu ellerinde teflerle ve çığlıklarla mekana giriş yaparlar, gelinin etrafını sarıp etrafında oynamaya ve gelini de eğlendirmeye devam ederler. Daha sonra belirlenen şarkının bitimine yakın hep birlikte gelini aralarına katıp mekanı terk ederler, herkes acaba ne oluyor diye düşünürken aslında gelin kına yakımı için hazırlanmaya götürülmüştür.

Sokaklarda da oldukça fazla kına gecesi yapılıyor. Özellikle Anadolu’ nun bir çok yerinde düğün ve kına geceleri sokaklarda yapılıyor. Bu bölgelerde komşuluk ilişkileri olduğundan ve sokaklar geniş olduğundan dolayı herkes rahatlıkla eğlenebiliyor. Bu bölgelerde belli başlı müzik organizasyonu yapan insanlar mevcuttur. Hatta bir defasında kamyonetini müzik ve ses sistemi ile profesyonel bir şekilde dekorasyon etmiş bir organizatör ile bile karşılaştık ve işini de gayet iyi yapıyordu. Bu şekilde bir sokak kına gecesi sizin açınızdan hem uygun maliyetli hem de daha eğlenceli olabilir.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır