Ağlasun Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Ağlasun Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Ağlasun Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Kına gecesinde kullanılacak malzemeler nedir diye soracak olursanız, bunun belli bir listesi yok aslında. Açık konuşmak gerekirse bir daha kullanmayacağınız bir malzeme içinde para vermenizi önermeyiz. Neden derseniz bugün kına organizasyon şirketleri o yapacağınız harcamadan daha uygun fiyatlara kına gecenizi komple yapabiliyorlar. Bu nedenle organizasyon firması ile anlaşmanızı tavsiye ederiz. Ama kendi aile içinde bir gece yapacaksanız, bir gelin kaftanı, duvak, kuru kına, birkaç tane arkadaş kaftanı, taç, kına sepeti, eldiven, mum gibi materyaller yeterlidir. Ama başta da belirttiğimiz gibi, bu bir gelinlik değil, ömür boyu saklansın, bu yüzden bu harcamaları yapmamanızı tavsiye ederiz.

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Kına mekanları artık bu tarz organizasyonlarda oldukça başarılıdır. Size mutlaka bir akış planı ve eğlence düzeni gösterecektir. Eğer bir kına organizasyon firması ile anlaşmayacaksanız mutlaka kına evi veya kına mekanı ile tüm detayları eksiksiz bir şekilde konuşun. Düğün salonları genellikle kendi bünyelerinde bir organizatör bulundursa da siz sözleşmenizi yaparken her türlü detayı sözleşmeye madde madde yazdırmaktan çekinmeyin. Unutmayın bu sizin en önemli gecelerinizden biri, ve tekrarı asla olmayacak, riske atmaktansa sevilmeyen gıcık müşteri tipine bürünebilirsiniz.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Kına gecesinde davetlilere bazı hediyeler dağıtılır, bunların başında kuru kına gelmektedir. Kuru kına küçük bir paket içerisinde hazırlanmış süslü ve tek kullanımlık bir kınadır. Bununla beraber kuruyemiş gibi hediyeliklerde verilir. Elbette bu normal bir kına gecesinde olur, kına mekanları veya düğün salonlarında iş biraz daha değişik bir hal alır. Buralarda genellikle ordövr tabağı dediğimiz yemekler ve kola, meyve suyu gibi içecekler yer alır ama yine az önce bahsettiğimiz hediyelerde verilir.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır