Altıeylül Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Altıeylül Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Altıeylül Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Kına gecesinde eğlence gırla giderken ve insanlar pistin tozunu attırırken, bir görevli veya akrabada arka planda yakılacak kınayı hazırlar. Bu aslında gecenin anlam ve önemini taşıyan ritüeldir. Artık gelinin eline kına yakma merasimi başlayacaktır. Genellikle kınayı gelin tarafından yenge veya teyze hazırlar, gerçekten bu kına hazırlama işlemi çok önemli, dualar eşliğinde yapılması gereken bir hazırlık dönemi. Belki dua kısmını daha önce hiç duymamış olanlarda vardır ama evet internette rahatça bulabileceğiniz kına duaları var. Aynı zamanda kınayı hazırlayacak kişinin abdestli ve evli ve mutlu olması da gerekiyor. Belki de ilk defa duyuyorsunuz bu konuyu ama bu geleneklerimizden olan ama pekte önem verilmeyen bir durum ne yazık ki.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Her yörenin kendine has gelenek görenekleri vardır. Bu kına gecesinde de değişmez elbette, mesela bir Şanlıurfa kına gecesi ile bir Trabzon kına gecesi elbette adetler açısından aynı değildir. Hem eğlencesi hem de gelenek görenekleri açısından her bölgemizin hatta her şehrin kendine özgü adetleri vardır. Fakat bir bölge var ki o böylenin adetleri çok daha farklı oluyor. Balkan Türk’ lerinin kına geceleri daha farklı olur, çünkü hem gelen misafirlerin giyim tarzları hem de gelinin telaşı ve kıyafet değiştirmeleri oldukça sık oluyor.

Kına gecesinde davetlilere bazı hediyeler dağıtılır, bunların başında kuru kına gelmektedir. Kuru kına küçük bir paket içerisinde hazırlanmış süslü ve tek kullanımlık bir kınadır. Bununla beraber kuruyemiş gibi hediyeliklerde verilir. Elbette bu normal bir kına gecesinde olur, kına mekanları veya düğün salonlarında iş biraz daha değişik bir hal alır. Buralarda genellikle ordövr tabağı dediğimiz yemekler ve kola, meyve suyu gibi içecekler yer alır ama yine az önce bahsettiğimiz hediyelerde verilir.

Kına gecesini daha az kişi ile farklı kına fikirleri üzerinden yapan insanlarda yok değil. Mesela kına gecesini hamamda yapan bir çok insan var, buna halk arasında gelin hamamı denir aslında. Eski bir gelenektir ama insanlar bunu bu güne uyarlamışlardır. Mesela 10- 15 kişi ile kendi aralarında bir hamamı kapatarak, aynen filmlerde gördüğümüz gibi bir eğlence yapılıyor. Bazen insanlar merak ediyorlar acaba gelin hamamında ne yapılıyor diye, Tosun Paşa filminde sevgili Adile NAŞİT’ in o sahnesini bilmeyen yoktur herhalde, iste tamda böyle vur patlasın çal oynasın daha rahat, daha özgür bir şekilde bir gelin hamamı eğlencesi de yapabilirsiniz.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır