Bağcılar Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Bağcılar Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Bağcılar Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Bazı gelinler sade bir kına gecesi isterken bazı gelinlerde daha şatafatın tavan yaptığı gösterişli kına geceleri ve düğünleri sever. Bazen de bu şatafat bir gelenek halini almış olur, mesela balkan Türk’ leri genelde simli ve işlemeli şalvarlar giyer, bunu sadece gelin değil kına gecesine gelen tüm davetliler valizler halinde getirir ve kına gecesinde sık sık değiştirirler. Bir gösteriş yarışımıdır yoksa farklı bir durum mu bilemeyiz, ama özellikle gelinlerin bir kına gecesinde 10 tane kıyafet değiştirdiğini biliriz. Elbette bu bir gelenek, ama neden ve ne için bu kadar fazla kıyafet yarışına girildi hakkında detaylı bir araştırma yapılması gerekiyor gibi.

Bilindiği gibi kına gecesi kadınlar arasında olur. Ailelerin büyükleri ve kız ve erkek tarafının genç kızları ve arkadaşları arasında yapılır. Ama son dönemde kına gecesi adını bekarlığa veda gecesi olarak duymaya başladık. Lütfen bu konuda hassas olalım bu gecenin adı kına gecesidir, bilmiyoruz kendimizden ve geleneklerimizden utandığımız için mi, yoksa yabancılara özendiğimiz için mi bilemiyoruz ama, nedense artık kına gecesi adı kullanılmıyor. Bekarlığa veda farklı bir eğlence, kına gecesi farklı bir eğlence, ve after party çok başka bir eğlencedir. Lütfen geleneklerimize sahip çıkalım.

Kına yakma merasimi kına gecesinin yapılma amacıdır. Artık gelin hanım kaftanını giymiş, başına kırmızı tülbenti atmış, nedime kızlar ve arkadaşları ile mekana yeniden bir giriş yapmaya başlamıştır. Burada mekan ne olursa olsun ışıklar söndürülür, ve gelin daha bir ön plana çıkarılır, genellikle yüksek yüksek tepeler türküsü eşliğinde önde kına tepsisi hazırlanmış arkada gelin hanım ve arkadaşları gelirler. Gelin hanım yerine oturduğu zamanda genellikle yengesi, veya teyzesi veya başka bir büyüğü tarafından kınası yakılmak üzere ona ayrılmış yere oturtulur.

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır