Ardanuç Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Ardanuç Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Ardanuç Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Bir kına mekanına girdiğiniz zaman ilk öncelikle size nasıl hitap edildiğine ve sizinle ne kadar ilgilenildiğine bakın. Eğer ruh hastası biri değilseniz, mekan yetkilisinin size karşı ilgi ve alakasından oranın nasıl bir yer olduğunu ve nasıl hizmet vereceği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Mekanın gelin odasını, mutfağını, tuvaletlerini mutlaka kontrol edin. Sigara içilebilir, bu size hizmet veren insanın kötü bir işletmeci olduğu anlamına gelmez, tabii ki ortalık küllük gibi kokmuyorsa. Ama genel anlamda ilk tavır ve davranışlardan bir sonuç elde edebilirsiniz.

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Günümüzde kına gecesi sadece evlenirken değil, aynı zamanda askere giderken de yapılır. Askere giden eratın serçe parmağına kına yakılır. Serçe parmağına dedik, çünkü genel olarak serçe parmağa yakılır, ama bunun haricinde tüm avuç içine de kına yakılabilir. Bu ritüelde aslında kurtuluş savaşından kalan bir gelenek. O dönemde yani kurtuluş savaşı günlerinde askere giden çocuklarının parmaklarına veya ellerine anneleri kına yakar o şekilde gönderirmiş. Çünkü vatana kurban olur düşüncesi annelere bu eylemi yaptırıyormuş aslında. Kınalı kuzu deyimi de buradan gelir, Anadolu insanı önceden kurbanlıklarına kına yakarlarmış. Evladı askere giden bir annede kınalı kuzum diyerek askerini anarmış. Bu nedenledir ki hala daha askere giden erkeklere de kına yakılmaya devam eder.

Kına gecesinde eğlence gırla giderken ve insanlar pistin tozunu attırırken, bir görevli veya akrabada arka planda yakılacak kınayı hazırlar. Bu aslında gecenin anlam ve önemini taşıyan ritüeldir. Artık gelinin eline kına yakma merasimi başlayacaktır. Genellikle kınayı gelin tarafından yenge veya teyze hazırlar, gerçekten bu kına hazırlama işlemi çok önemli, dualar eşliğinde yapılması gereken bir hazırlık dönemi. Belki dua kısmını daha önce hiç duymamış olanlarda vardır ama evet internette rahatça bulabileceğiniz kına duaları var. Aynı zamanda kınayı hazırlayacak kişinin abdestli ve evli ve mutlu olması da gerekiyor. Belki de ilk defa duyuyorsunuz bu konuyu ama bu geleneklerimizden olan ama pekte önem verilmeyen bir durum ne yazık ki.

Kına yakma merasimi kına gecesinin yapılma amacıdır. Artık gelin hanım kaftanını giymiş, başına kırmızı tülbenti atmış, nedime kızlar ve arkadaşları ile mekana yeniden bir giriş yapmaya başlamıştır. Burada mekan ne olursa olsun ışıklar söndürülür, ve gelin daha bir ön plana çıkarılır, genellikle yüksek yüksek tepeler türküsü eşliğinde önde kına tepsisi hazırlanmış arkada gelin hanım ve arkadaşları gelirler. Gelin hanım yerine oturduğu zamanda genellikle yengesi, veya teyzesi veya başka bir büyüğü tarafından kınası yakılmak üzere ona ayrılmış yere oturtulur.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır