Beylikdüzü Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Kına gecesi fikirlerinin artık en klasik olan etkinliği oryantal veya zenne olabilir. Bu bazı kesimlerde ters bir tepkiye neden olsa da oldukça popüler olan bir gösteridir. Zenne gösterisi özellikle mutahasıp diye tabir ettiğimiz ailelerde biraz aşırı uç olarak kaçabilir, ama sadece kadınların katıldığı bir kına gecesinde oryantal getirmenin çok bir mahsuru olur mu oda sizlerin görüşlerine kalmış. Ama oldukça revaçta olan kına gecesinde oryantal fikrini değerlendirmenizde fayda var. Bu duruma eğer sadece siz karar veremiyorsanız ama istiyorsanız, ailenizle konuşarak ve onları ikna ederek bu şekilde bir gösteri eğlenceli olacaktır.

Kına gecesinde çalınacak müziklerde oldukça önemlidir, bu müzikler bazen sıkıntı yaratsa da genelde ortak bir kanıda buluşulur. Peki çalınacak müzik nasıl bir kriz yaratabilir ki diye sorabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, eğer Erzurum’ lu bir gelin varsa ve damat beyde Manisalıysa buyurun size bir kriz durumu. Hangi yörenin baskın olduğu bir tarafa, sizin taraf fazla oynadı, bizim taraf fazla oynadı tartışması bile yaşanabilir. Bu nedenle müziklere daha önceden karar verilip ona göre bir playlist çıkarılmalı. Aman ha kınayı kız tarafı yapar bizim dediğimiz olacak diye bir kavgaya tutuşmayın, düğünde erkek tarafı acısını çıkartıyor. Bu yüzden her iki tarafta hem düğünde hem de kına gecesinde anlayışlı olmalıdır.

Kına gecesi ve düğün bir genç kızın en mutlu ve aynı zamanda en hüzünlü anlarından bir tanesidir aslında. Geleneklerimizden yola çıkarsak hem ağlar hem gider tabiri de burdan geliyor. Tüm yaşanmışlıklarını tüm anılarını baba evinde bırakarak, kendine ait olan yuvasını kurmak için uçup gider. Bu elbette hem zor hem de çok ulvi bir görevdir, aileler bunun için yardımcı olurlar ve hazırlık yaparlar. Her anne ve babanın hayali telli duvaklı derler ya, işte o şekilde kızını kendi evine yolcu etmektir. Kına gecesi hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz.

Kına yakma merasimini genellikle aile büyüklerinden biri yapar, yenge, teyze, hala vs. Gelin kına yakımı için yerine oturtulduktan sonra bir türkü eşliğinde kına yakım merasimine geçilir, burada bazı geleneklerde hala yaşatılır. Gelin elini açmaz, kaynanadan altın istenir gibi. Daha sonra gelinin her iki eline de kına yakılır, ve eldivenle sıkıca bağlanır. Gelinin burada ağlaması beklenir, genellikle gelin eski günlerini ve baba evinde yaşadıklarını göz önüne getirerek ağlar ve gelin ağladı denince ritüel tamamlanmış olur.

Kına gecesi adından belli, eğer bir kına organizasyon firması tuttuysanız o sizin yerinize her şeyi planlayacaktır ama biz yine de anlatalım. Kına yakılmadan önce bir gelin kaçırma gösterisi vardır, önceden belirlenmiş gelinin arkadaşları, akrabaları veya orda bulunan davetli genç kızlardan 10-15 kişilik bir grup ayarlanır. Bu gruptaki kızlara tel kaftan dediğimiz ince tül kaftanlardan giydirilir bundan gelinin haberi olmaz, garibim hala ne yaşadığının farkında bile değil aslında  Daha sonra bu arkadaş grubu ellerinde teflerle ve çığlıklarla mekana giriş yaparlar, gelinin etrafını sarıp etrafında oynamaya ve gelini de eğlendirmeye devam ederler. Daha sonra belirlenen şarkının bitimine yakın hep birlikte gelini aralarına katıp mekanı terk ederler, herkes acaba ne oluyor diye düşünürken aslında gelin kına yakımı için hazırlanmaya götürülmüştür.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır