Ayaş Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları Kına Mekanları Kına Organizasyon Düğün Salonları Kna Salonları

Ayaş Kına Gecesi Organizasyon Mekanları Düğün Salonları

Ayaş Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmaları ile Düğün Salonları


Üzgünüz! kayıt bulunamadı.

Gelinler kına gecesinde kaftan adı verilen geleneksel giysiyi giyerler. Kaftan önceleri sade işlemeli veya kordene ve süzene nakış yapılmış ve üzerinde çık fazla süs bulunmayan kıyafetlerdi. Fakat günümüzde bu kaftanlar artık oldukça çeşitli ve model olarak ta fazlaca modele sahip. Bu günün kaftanları pullar boncuklar ve çeşitli geleneksel motiflerle işlenmiş ve üzerinde oldukça fazla emek harcanan modellerden yapılıyor. Bir çok gelin kaftan altına tarlatan giyileceğini düşünüyor, hayır kaftan altına çok ekstem bir durum yoksa tarlatan giyilmez.

Bir kına mekanının en önemli ve olmazsa olmazlarından biri ses ve ışıklandırmasıdır. Eğer mekanı beğendiniz ve artık tutmak istiyorsanız mutlaka ışık oyunlarını kontrol edin ve ses sistemini de mutlaka kontrol edin. Kına gecenizin olduğu zamanki ambiansı bir nebzede olsa size hissettirmesi lazım mekan sahibinin. Bu sizin en doğal hakkınız, aynı amanda olabilecek bir elektrik kesintisinde yedekte bir jenaratörü olup olmadığını mutlaka sorun ve öğrenin. Oldu ki jeneratörü yok, o zaman çok beğenmediyseniz o mekanı tutmayı düşünmeyin, kına gecenizin orta yerinde elektriklerin kesilmeyeceğini size kimse garanti edemez.

Kına geceleri genellikle saat 7 gibi başlar, genellikle diyoruz çünkü Anadolu’nun bir çok yerinde bu kına adeti daha erken saatlerde yapılıyor. Mesela gördüğümüz bir örneği vermek gerekirse, Sivas, Divriği ilçesinde kına geceleri genelde öğlen saatlerinde başlar ve akşamüzeri gibi biter. Bunun nedenini sorduk, köyden gelen misafirler evlerine geç kalmasın mantığı ile erken saatlerde kına geleneği yapılıyormuş. Fakat bu istinasalar haricinde kına geceleri akşam saat 7 gibi başlar ve saat 11 civarında son bulur.

Kına yakma merasimi kına gecesinin yapılma amacıdır. Artık gelin hanım kaftanını giymiş, başına kırmızı tülbenti atmış, nedime kızlar ve arkadaşları ile mekana yeniden bir giriş yapmaya başlamıştır. Burada mekan ne olursa olsun ışıklar söndürülür, ve gelin daha bir ön plana çıkarılır, genellikle yüksek yüksek tepeler türküsü eşliğinde önde kına tepsisi hazırlanmış arkada gelin hanım ve arkadaşları gelirler. Gelin hanım yerine oturduğu zamanda genellikle yengesi, veya teyzesi veya başka bir büyüğü tarafından kınası yakılmak üzere ona ayrılmış yere oturtulur.

Bazı gelinler sade bir kına gecesi isterken bazı gelinlerde daha şatafatın tavan yaptığı gösterişli kına geceleri ve düğünleri sever. Bazen de bu şatafat bir gelenek halini almış olur, mesela balkan Türk’ leri genelde simli ve işlemeli şalvarlar giyer, bunu sadece gelin değil kına gecesine gelen tüm davetliler valizler halinde getirir ve kına gecesinde sık sık değiştirirler. Bir gösteriş yarışımıdır yoksa farklı bir durum mu bilemeyiz, ama özellikle gelinlerin bir kına gecesinde 10 tane kıyafet değiştirdiğini biliriz. Elbette bu bir gelenek, ama neden ve ne için bu kadar fazla kıyafet yarışına girildi hakkında detaylı bir araştırma yapılması gerekiyor gibi.

Mekan Önermek İstermisiniz?

Yeni bir mekan keşfettiyseniz hemen bizimle paylaşabilir, diğer gelinlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Kınayeri.Com Sitesi, Türkiye' deki Tüm Düğün Salonları , Kna Mekanları ve Kına Organizasyon Firmalarnı Bir Araya Getiren, Türkiye' nin İlk ve Tek Kına Gecesi Portaldır. Kına Yeri Arayışında Olan Gelinler ve iftlerin Kına Gecesi Etkinliklerini Hzlı ve Profesyonel Bir Şekilde Yapabilmelerini Sağlamak İçin Tüm Kına Salonları ve Kına Gecesi Mekanları ve Organizasyon Firmalarını Bir Araya Getirmeyi Amaçlamştır